Dag van de jeugd 

Er zijn verschillende (inter)nationale themadagen in het jaar. Vrijdag 12 augustus is de ‘internationale dag van de jeugd’. Deze internationale dag is ontstaan 1999. De Verenigde Naties wilde met deze dag er voor zorgen dat meer aandacht wordt gegeven aan de jongeren.  

Dit jaar staat het in het teken van: ‘Youth Engagement for Global Action’. Het gaat om de manier hoe jongeren op lokaal, nationaal, internationaal en mondiaal niveau worden verrijkt en versterkt. Deze dag is om jongeren te inspireren tot het nadenken over een beter toekomst. 

Gratis stockfoto met actie, activisme, afbeeldingen Stockfoto

De Verenigde Naties wil de aandacht vestigen op de jongeren. De jongere generatie nemen namelijk steeds meer het voortouw bij het creëren van een duurzame toekomst. De Verenigde Naties wil jongeren stimuleren om bij te dragen aan de samenleving en hen bewust te maken. Op verschillende manieren wordt deze dag ingevuld. Ook kunnen jongeren vraagstukken en innovatieve ideeën delen voor het creëren van een duurzame toekomst. 

Tegenwoordig zie je veel voorbijkomen dat jongeren zich zorgen maken over de toekomst. Er zijn veel aspecten waar jongeren zich zorgen over maken, één van die aspecten is een leefbare wereld. Alleen kunnen we de wereld niet redden en zullen we dit met z’n allen moeten doen. De ‘internationale dag van de jeugd’ is de dag dat je je stem kan laten horen en je zorgen kan uitspreken.Gratis stockfoto met aardbol, aarde, bol Stockfoto