Klaar om je interieur een boots te geven?

We laten je zien welke weg jouw planter heeft afgelegd

van de maker naar jouw woonkamer

Onze planters zijn uniek en met liefde gemaakt. Benieuwd waar het materiaal vandaan komt? Hieronder lees je over de herkomst en de verschillende toepassingen. 

Plastic fantastic collectie

Wij hoeven je niet te vertellen hoeveel plastic afval er is in de wereld. Maar wij willen wel je vertellen over de toepassing door onze fabrikant. Het plastic wat zij binnen krijgen wordt gesorteerd en versnipperd. Na deze handelingen maken zij draden van het plastic, gesorteerd per kleur. Op de foto zie je bundels van deze draden. Deze draden kunnen zij weer gebruiken om te weven. Van een tas tot een planter voor Second Plan(t)! 

 

Chindi collectie

Deze collectie is gemaakt van Sari’s. Dit zijn traditionele jurken voor de vrouwen in India. Helaas gaat kleding niet een leven lang mee. Maar daar is een oplossing voor! De vrouwen kunnen de Sari jurken inruilen voor keukengerei. Hierdoor komen de Sari’s niet terecht in de vuilnisbak. Alle Sari’s worden grondig gewassen en op een natuurlijke wijze gedroogd, zoals je op de foto kan zien. Als ze droog en schoon zijn worden ze gebruikt voor verschillende toepassingen, bijvoorbeeld als planter voor Second Plan(t). Maar er zijn nog veel meer toepassingen te bedenken met deze prachtige jurken. 

 

Rice and Shine collectie

De groenteboeren hebben bergen oude en enorm grote rijstzakken. Zo groot dat het eigenlijk een beetje onhandig is voor andere doeleinden. Onze leverancier verzamelt deze oude rijstzakken om te vermaken tot nieuwe producten. Op en top recyclen. Na een grondige wasbeurt zijn ze klaar voor productie. Patronen uitknippen en dan onze Rice Up planter mooi afwerken met een gestikte rand. Doordat er veel verschillende ‘merken’ zijn de zakken een bonte verzameling van vrolijke kleuren. Degene die jij dus voor je hebt is een echte eyecatcher en bovendien ook eens nog uniek! 

 

Al onze producten zijn gemaakt van afval

Elk product is handgemaakt en uniek

Al onze producten zijn eerlijk geproduceerd

Geef een uniek cadeau!

Iedereen wordt blij van verrassingen. De producten van Second Plan(t) zijn origineel om te geven maar nóg leuker om te krijgen: een uniek cadeau met een eigen verhaal. Stel je eigen product samen en voeg een persoonlijke boodschap toe!

Wie ga jij verrassen?