Jouw pakket wordt duurzaam verstuurd, maar wat houdt dit precies in?

 

Second Plan(t) verzendt alle pakketten op de duurzaamste manier. Zo doen wij bijvoorbeeld aan partijenpost en is het materiaal van het pakket volledig duurzaam.

Wij doen aan partijenpost en daar hebben wij verschillende redenen voor. Maar wat is partijenpost eigenlijk? Partijenpost betekend dat wij alle bestelde pakketjes verzamelen, voordat we deze naar jullie opsturen. De verzamelde pakketten versturen we tegelijk op een bepaald moment in de week, dit is 1 á 2 keer per week.

Wij kiezen voor deze verzendoptie, omdat dit een milieuvriendelijke manier is om pakketten te versturen. Door deze keuze reduceren wij de uitstoot van CO2, die de bestelbussen uitstoten. De auto’s rijden zo min mogelijk op en neer naar het postkantoor.

ansihtkaart met tekst van second plant

Ook goed om te weten is dat al het materiaal van de pakketten, waar wij onze bestelling in versturen, zijn duurzaam. De dozen waar de bestelling is zit zijn duurzame brievenbus doosjes en speciaal ontwikkelde plantendozen. Deze zijn allemaal gemaakt van FSC of FSC-mix materiaal, dit is een internationaal keurmerk voor duurzame verpakkingsmateriaal. Bij een bestelling van een plantenpotje verpakken wij deze, ter bescherming, in zijdepapier. Deze is ook van FSC-materiaal gemaakt en daarbij op een milieuvriendelijke wijze gebleekt. Zelfs de tape waarmee wij de pakketten afsluiten is duurzaam. De tape is van eco pakpapier met een natuurlijke, rubberen lijmlaag.

Wij hebben voor deze duurzame manier van versturen gekozen, omdat willen bijdragen aan een beter milieu voor iedereen. Sinds de laatste jaren is het aantal bestellingen enorm toegenomen in Nederland. Vooral tijdens de coronaperiode zijn de aantal bestellingen enorm toegenomen. Door de vele pakketten die iedere dag door vele webshops bezorgt moeten worden, zijn er steeds meer milieubelastende kilometers die gemaakt moeten worden. De razendsnelle levering, waar veel webshops naar streven, zorgt voor een grote CO2-uitstoot. Dit proberen wij zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarnaast kiezen veel webshops voor verkeerde verpakkingen. Denk hier aan het plastic waar je bestelling in zit of een grote doos van niet-duurzaam karton. Karton kan vaak nog wel hergebruikt worden, maar beide hebben impact op het milieu.

Wij hopen jullie hier weer bewust van te maken, waarom wij keuzes hebben genomen om geen tot weinig invloed te hebben op het verslechteren van het milieu. Ben je benieuwd naar wat wij nog meer doen om milieuvriendelijk te handelen? Lees meer informatie op ons ‘duurzaamheid’ pagina!