Duurzaam

Duurzaamheid is de toekomst en dat weten we als geen ander. Met onze aanpak zorgen wij ervoor dat de grote afvalbergen niet groter wordt en daarmee beschermen wij onze natuurlijke omgeving. Niet alleen onze producten, maar ook de medewerkers zijn belangrijk voor ons en daarom zorgen wij graag voor een eerlijke behandeling van onze medewerkers.

Alles uit ons merk komt voort uit het handelen naar duurzaamheid. 

Onze collectie & duurzaamheid

 

Wij nemen je mee in het duurzame proces van de gemaakte planters. Je hebt misschien wel al ontdekt waar onze bloem-/plantenpotjes van gemaakt zijn. Alle planters zijn gemaakt van gebruikte materialen, dit zorgt ervoor dat de afvalberg niet groter wordt. Tot nu toe worden de volgende materialen verwerkt in de planters: rijstzakken, sari’s, plastic, katoen en kledingresten. Dit zijn allemaal oude, gebruikte, verbruikte of ongebruikte materialen, die klaar zijn om een nieuw leven te krijgen.

Leuk om te weten! Vrouwen uit India kunnen hun oude sari’s ruilen. Bij het inleveren
van deze sari’s krijgen zij daar keukengerei voor terug, denk bijvoorbeeld aan potten
en pannen.

Voor de collectie Colorful Chindi worden deze oude sari’s gebruikt. De verzamelde oude kledingstukken worden gewassen, gedroogd en in stukken gesneden.
Vervolgens worden de stoffen verweven tot de kleurrijkste planters voor Second Plan(t).

De Rice Up! zakjes uit onze Rice and Shine collectie zijn een bonte verzameling plantenzakjes. De rijstzakken worden verzameld bij lokale groenteboeren. De zakken wordt gewassen en op maat geknipt en daarna tot een planter genaaid. De vele verschillende rijstsoorten en rijst ‘merken’ zorgen voor een kleurrijk geheel. Geen plantenzakje is hetzelfde wat het een unieke woonaccessoires maakt voor jouw interieur!

De mooie planten zakjes uit de collectie Plastic Fantastic. De verschillende soorten plastic resten worden eerst gewassen en versnipperd. Vervolgens worden er draden gemaakt en gekleurd zodat er vrolijke, gestreepte bloempotten kunnen worden geweven voor Second Plan(t).

De kledingindustrie wordt gezien als een van de meest vervuilende sectoren ter wereld. Gelukkig weten wij bij Second Plan(t) wel raad met de afvalstromen die vrij komen uit deze industrie voor de collectie The Cotton Club! Van kleding maken wij de meest unieke recyclede woonaccessoires. Kijk maar naar onze Rough Road welke is gemaakt van gerecycled katoen en onze Forgotten Cotton welke is gemaakt van
restjes stof.

 

Onze leveranciers & duurzaamheid

 

Vibha zijn we tegengekomen op een reis. Wij bezochten een tradefair, waar wij personen zochten die ons konden helpen met het vinden van passende, duurzame producten. Er stond een kleine stand, die in onze ogen een betekenisvolle uitstraling had. Zo raakten wij met elkaar in contact en bleek het nog interessanter te zijn, dan we al dachten. Vibha wilde duurzaam produceren, waarmee ze bijdraagt aan het verkleinen van de grote afvalberg. Ook betekend ze veel voor de lokale bevolking, die ze helpt met werk dat geleverd wordt. Hier voelden wij een connectie en zijn we de samenwerking gestart.

Oude resten plastic Stoffen laten drogen in de zon

Bij Second Plan(t) is het onze missie alleen te werken met gecertificeerde fabrieken. Hierdoor zijn wij er zeker van dat onze producten eerlijk worden geproduceerd. Onze medewerkers in de fabrieken worden eerlijk behandeld. Er wordt gewerkt in een schone en veilige fabriek, ze werken de tijden van normale werkdagen en krijgen een eerlijk loon voor het mooie werk dat zij leveren.

 

 

RE-duce / use / cycle / peat

Verpakkingen & duurzaamheid

 

Bij Second Plan(t) steken wij veel liefde en zorg in de verpakking van jouw bestelling. Omdat wij ook heel veel van de natuur houden proberen wij elke bestelling zo efficiënt mogelijk te verzenden om de milieu impact te beperken. Wij verzenden onze producten in brievenbus doosjes en speciaal ontwikkelde plantendozen. Al onze papieren en kartonnen verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van FSC of FSC mix papier/karton. FSC papier/karton is van een internationaal keurmerk, die gesteund wordt door milieuorganisaties. Het papier voldoet aan eisen die te maken hebben met duurzaamheid en het sociaal bosbeheer. Dit is gemixt met duurzaam materiaal.

Ook wordt jouw bloem-/plantenpotje ingewikkeld in zijdepapier, ter bescherming.
Dit zijdepapier is zuurstof gebleekt en daarom 100% chloorvrij, dit is een milieuvriendelijke wijze om te bleken. Daarnaast is het papier ook milieuvriendelijk geproduceerd heeft het ook een FSC® keurmerk.

Zelfs met het dichtplakken van onze bestellingen gebruiken wij eco pakpapier tape.
De lijmlaag van deze tape is gemaakt van natuurlijk rubber.

Naast het duurzame verpakkingsmateriaal, verzenden wij onze pakketjes ook op een duurzame manier. Wij doen namelijk aan partijenpost. Dit betekend dat wij de bestelde pakketten verzamelen en op een bepaald moment in de week tegelijk versturen. Dit is een milieuvriendelijke manier, omdat wij de CO2 uitstoot reduceren van de bestelbussen. Deze hoeven door ons minder, onnodig op en neer te rijden.

 

Onze kwekers & duurzaamheid

 

De planten die je bij je plantenpotje kan bestellen, om het helemaal compleet te maken, zijn ook duurzaam. Onze kwekers hebben wij namelijk zorgvuldig geselecteerd en zijn in het bezit van een MPS-GAP of GLOBAL GAP certificering. Het doel van dit certificaat is een veilige en duurzame landbouwproductie ten voordele van boeren, retailers en consumenten over de hele wereld. Maar ook aan de bloemetjes en bijtjes wordt gedacht. Er worden namelijk geen schadelijke stoffen voor insecten gebruikt maar biologische bestrijdingsmiddelen.

 

Aglaonema    Sansevieria