Duurzame levensstijl bij duurzame lifestyle

Je hebt al veel voor bij zien komen over hoe je jouw interieur een duurzame draai kan geven. Daarnaast willen wij jo ook laten zien hoe jij zelf een duurzame levensstijl kan creëren. Het is bijvoorbeeld goed om je huis in te richten met duurzame interieur items. Vervolgens ga je je lunch iedere dag verpakken in een plastic boterhamzakje, dat gaat natuurlijk niet helemaal via onze principes. Daarom willen we jou wat tips meegeven om een duurzame levensstijl te creëren binnen jouw duurzame omgeving.

Tip 1: kies voor duurzame merken

De eerste tip die we je willen meegeven is koop voortaan bij duurzame merken. Het vergt soms wat werk om uit te zoeken of een merk duurzaam is. Om dit voor jezelf te verduidelijken kan je dit vragen aan medewerkers in de winkel. Bij webshops van duurzame merken kan je er ook vaak informatie over vinden bij de pagina ‘over ons’. Dit gaat niet alleen over interieur items, maar ook over kleding, eten, cosmetica, etc.

Mobiele Telefoon Met Groen Recyclingteken En Netwerkzak

Tip 2: eet minder vlees

Dit wist je misschien nog niet, maar vlees is verantwoordelijk voor 40% van de broeikasgassen, die vrijkomen bij de productie. Daarnaast heeft voor de productie van 1 kilo vlees gemiddeld 5 kilo plantaardig voer nodig. Kan jij moeilijk zonder vlees? Kies er dan voor kleine porties vlees bij je maaltijd en meer groente. Daarnaast kan je beter kip kiezen, deze is het minst schadelijk voor het klimaat.

Tip 3: plaats een douchetimer

De eerste stap is eigenlijk al om eerder een douche te pakken, dan een bad. Gemiddeld gaat er wel 120 liter in een bad, dat is drie keer zoveel als een douche van 5 minuten. Een douchetimer helpt jou om korter te douchen. Dit kan een zandloper zijn of een digitale timer. Korter douchen is goed, want dit bespaart niet alleen water, maar ook energie.

Tip 4: bespaar energie in je woning

De verwarming in je woning en je elektriciteitsverbruik hebben veel impact op het milieu. Het zijn of komt voort uit fossiele brandstoffen die grotendeels schuldig zijn voor de klimaatverandering. Probeer de energie in je woning dus zoveel mogelijk te besparen en energie te gebruiken op een zo duurzaam mogelijke manier. Zet de verwarm wat lager, isoleer je huis goed en kijk goed naar een duurzame energieleverancier.

Dit zijn weer vier tips die jij kan meenemen in jouw duurzame levensstijl. Wij hopen jullie hiermee weer te inspireren om de wereld een stukje beter te maken!