Wat fantastisch dat jij een planter hebt!

We geven je wat tips

Onze extra planten tips:

Aglaonema

Door de verkeerde plek in huis kunnen de bladeren verkleuren. Als de bladeren lichter of geel worden krijgt hij te veel zonlicht. Ook te weinig water heeft effect op de bladeren. Deze kleuren dan bruin/geel. Je kan deze bladeren er af knippen iets boven de stam. Zo steekt hij zijn energie in de juiste bladeren. 

Sanseveria

Ondanks dat hij erg makkelijk is delen we ook nog een leuk geheimpje over de Sanseveria.

Wist je namelijk dat de bladeren donkerder worden als de plant veel in de schaduw staat, en juist lichter als je hem op een zonnigere plek zet! 

 

Pachira

Om deze plant te laten groeien tot grotere hoogtes raden wij je aan deze plant 1x per jaar te verpotten. Uiteraard wel in een grotere pot (circa 20% groter). De beste tijd om te verpotten is in het voorjaar. De plant heeft dan genoeg tijd om aan te sterken voordat hij in de winter weer wat minder actief wordt.  

Monstera

De gaten in de bladeren maken deze plant zo uniek! Maar het kan voorkomen dat bij de nieuwe bladeren steeds minder gaten te zien zijn. Is dit bij jou ook het geval? Dan staat je plant op een te donkere plek. Hierdoor heeft hij meer bladoppervlakte nodig om het nodige zonlicht op te vangen. Verplaatsen dus!

Polyscias

Door de natuurlijke afkomst van deze plant is hij gek op een hoge luchtvochtigheid. Dit niet best lastig na te bootsen in je woonkamer. Maar daardoor is hij wel gevoelig voor bijvoorbeeld ongedierte. Maar er bestaan gelukkig biologische middeltjes om dit te voorkomen. Check je groene vriend dus goed!

 

Stylingtip 

De vrolijke kleuren van onze stoffenplanters lenen zich er goed om je huis net die extra touch te geven. Door hem op een donkere en neutrale ondergrond te zetten springen de kleuren er mooi uit. Maar wees vooral niet bang om deze vrolijke planter ook de combineren met andere kleuren op de achtergrond. Jouw plantje zal zich dan namelijk ook een ster voelen! 

Wij zouden het geweldig vinden om te zien hoe jij onze planters en planten combineert. Deel deze op Facebook en Instagram en vergeet ons niet te taggen @secondplan.t 

 

Elk item van Second Plan(t) is een verzameling van afval, verhalen, tradities en passie!

Geef een uniek cadeau!

Iedereen wordt blij van verassingen. De producten van Second Plan(t) zijn origineel om te geven maar nóg leuker om te krijgen: een uniek cadeau met een eigen verhaal. Stel je eigen product samen en voeg een persoonlijke boodschap toe!

Wie ga jij verassen?