Kleurrijke stemmingen!

 

Je hebt wellicht al een blik geworpen op onze collecties. Wat viel je op? Onze collecties zitten bomvol kleuren. Ieder bloem- en plantenpot is uniek bij ons en heeft zo zijn eigen kleuren. De kleuren zien er niet alleen leuk uit, maar dit heeft ook een bepaalde werking op de mens. Wij willen je daar meer over uitleggen. Bij een regenachtige dag weet je straks welke kleurrijke bloem- of plantenpot je in huis moeten halen!

Kleurrijke stemmingen

Kleuren hebben een psychologische invloed op onze stemming. Elke kleur trekt een eigen emotie aan, daarom hebben we een paar kleuren voor je op een rijtje gezet.

Rood is de kleur die bloeddruk en hartslag laat verhogen, het verhoogt uiteindelijk je energielevel. Ook roept het gevoelens op als boosheid en passie. Dit is dus geen rustgevende kleur

Als tweede kleur nemen is groen aan de beurt, die staat voornamelijk voor ontspannen en fris. De associëren we vaak aan de natuur en dit werkt ontzettend rustgevend en het vermindert de stress.

Tegenover rood staat blauw, deze werkt het tegenovergestelde. Blauw verlaagt juist de bloeddruk en zorgt voor ontspanning. Deze kleur wordt vaak geassocieerd met de oceaan of de lucht en werkt daarom rustgevender.

Voor vrouwen geeft de kleur roze een energie boost. Roze staat voor vrouwelijk, liefde, schoonheid en romantiek en heeft daarom een betere werking op vrouwen. Door roze worden vrouwen zelfverzekerder en positiever.

Geel heeft ook een sterke werking op onze stemming. Net zoals groen heeft het een frisse en open uitstraling. Daarnaast maakt geel ons ook gelukkiger en vrolijker. Goed om te weten!

Naast dat oranje een Nederlands en Koningsdag gevoel geeft, staat oranje ook voor actie en enthousiasme.

Paars heeft een luxe uitstraling aan je interieur, daardoor voel je ook rijker. Daarnaast heeft paars ook een rustgevende werking en straalt zelfverzekerdheid uit.

Roze second Plant

Genoeg kleuren die beschreven staan, nu alleen nog de juiste kleur voor jou uitzoeken. Vraag je af welk humeur je bij jezelf vaker wil oproepen? Zoek dan één van onze item uit in die kleur. Plaats deze op een zichtbare plek in jouw huis, zodat je de kleuren goed tot je opneemt. Wij zijn benieuwd welke het wordt!