Over Second Plan(t)

Zie jij wat wij zien? Voor ons bestaat afval niet! Voor materiaal wat wordt gezien als afval, zien wij kansen voor een tweede leven. Dit is de basis van Second Plan(t): een decoratieve verpakking voor planten en bloemen van gerecycled materiaal. Ook kan je direct bij ons een plantje bestellen.

Dubbel zo groen dus!

designed by waste

 

Tegenwoordig kan eigenlijk niemand er meer omheen: de afvalberg neemt steeds verder toe en milieuvervuiling is een wereldwijd probleem. Bij het openen van de krant, TV of internet spreken de beelden voor zich. Ieder mens kan hierin zijn eigen keuzes maken. De ogen sluiten of actie ondernemen. Wij van Second Plan(t) hebben ervoor gekozen om actie te ondernemen omdat wij graag de wereld een beetje mooier willen maken voor jou, onszelf en toekomstige generaties.

Hoe wij de wereld een beetje mooier willen maken is simpel want wij gebruiken voor al onze producten hetzelfde ingrediënt: Afval. Voor materiaal wat wordt gezien als afval, zien wij kansen voor een tweede leven. Het hergebruiken of het op een andere manier gebruiken van materialen zorgt voor unieke en duurzame woonaccessoires met een eigen verhaal.

Iets moois en decoratiefs maken van afval. Het leuke aan afval is namelijk de diversiteit. Afval is nooit hetzelfde waardoor de vele verschillende maten, materialen en afvalstromen ervoor zorgen dat geen één eindproduct hetzelfde is.

Daarnaast blijven wij zoeken naar de mogelijkheden om het transport ook zo duurzaam mogelijk te maken. Maar voor Second Plan(t) zijn niet alleen de oogpunten vanuit het milieu belangrijk. Ook de makers van onze producten zijn een belangrijke schakel in het proces. Wij vinden het namelijk heel belangrijk dat onze makers waardering krijgen voor de producten die zij maken en dat zij kunnen werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Wij werken daarom alleen met gecertificeerde fabrieken zodat wij zeker weten dat onze producten eerlijk worden geproduceerd. Onze makers werken in schone en veilige fabrieken, hebben normale werkdagen en krijgen een eerlijk loon.

 

Verpakking:

Bij Second Plan(t) steken wij veel liefde en zorg in de verpakking van jouw bestelling. Omdat wij ook heel veel van de natuur houden proberen wij elke bestelling zo efficiënt mogelijk te verzenden om de milieu impact te beperken. Wij verzenden onze producten in brievenbus doosjes en speciaal ontwikkelde plantendozen. Al onze papieren en kartonnen verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van FSC papier/karton.

Duurzame plantenpot plastic

Met liefde gemaakt

Door afval te hergebruiken dragen wij maar ook jij bij aan een betere wereld! Als dat geen liefde is weten wij het ook niet meer.

Gerecycled materiaal productie

Kijkje in de fabriek

Vibha wast de rijstzakken zodat deze in de open lucht kunnen drogen. Daarna worden deze verwerkt tot planters van collectie Rice and Shine. De jurk die Vibha draagt is een Sari jurk. Als deze niet meer gedragen worden komen ze ook in de fabriek terecht. Zo ontstaat onze collectie Colourful Chindi.

Niet perfect, maar uniek!

Heb je al een keuze gemaakt?

 

Bekijk hier de collectie om te kijken welke item het beste in jouw interieur past.  Of ga je iemand verrassen? In combinatie met een plant is dit toch een perfect cadeau.