second plan(t) werkt samen met duurzame kwekers!

maak je planter compleet met een verse plant

Over onze kwekers

Onze planten hebben wij niet zomaar uitgekozen. De planten zijn zorgvuldig geselecteerd en komen van duurzame kwekers. Zij zijn in het bezit van een MPS-GAP of GLOBAL GAP certificering. Het doel van dit certificaat zijn het garanderen van optimale kwaliteit en het waarborgen van de milieuprestaties.

Hoe zorgen onze kweker daar nu voor? Onze kwekers wekken energie op door middel van aardwarmte. Daarnaast herbruiken zij het water, dat gebruikt wordt. Ook maken onze kwekers gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen. De planten worden verpakt in 100% gerecycled afval, waarvan 90% huishoudelijk afval is. Het is dus ook de plant die volledig duurzaam gekweekt is en dat een mooie toevoeging is aan jouw ecopot!

You are plant-astic!

Aglaonema Cutlass

Wanneer we het hebben over mooie bladeren met unieke patronen dan hebben we het over de Aglaonema. Nog een andere mooie bijkomstigheid is het gemak in de verzorging!

   Hoogte 35-40 cm   Kan op een lichte (of donkere) plek staan    Gemiddeld water

 

Extra verzorgingstips

Staat gemak hoog op jouw wensenlijstje? Dan zijn jullie een match! 

Of je deze groene vriend namelijk op een donkere of lichte plek zet maakt niet zo veel uit. Wil je dat hij zijn formaat behoudt? Dan is een donkere plek beter. Hierdoor groeit hij minder hard dan als je hem op een lichtere plek zet. 

Deze plant is afkomstig uit Oost-Azië, en gezien de temperaturen daar houdt de Aglaonema niet heel erg van kou. Pas dus op met ruimtes die kouder zijn dan 15 graden en plekken waar veel tocht langs trekt. In de zomer en lente heeft hij meer water nodig. Je kan dit het beste in de gaten houden door te checken of de grond nog vochtig is. Licht vochtig is goed, zodat de wortels niet zwemmen in het water. 

De bladeren van deze plant zijn wel licht giftig, ook kan het sap wat irritatie op de huid geven. Maar daarin tegen zuivert hij de lucht als één van de beste. En zeg nou zelf, dat is ook wat waard toch?  

Wij denken dat jij al helemaal overtuigd bent en je snel kan gaan genieten van jouw Aglaonema! En hij van jou natuurlijk. 

Sansevieria Futura Superba

Het is bijna te mooi om waar te zijn maar de Sansevieria is echt één van de makkelijkste planten om te verzorgen! De Sansevieria kan je overal in huis neerzetten en heeft eigenlijk maar één valkuil: geef hem niet teveel water, want daar kan hij niet goed tegen.

Ideaal als je water geven dus wel eens vergeet.

   Hoogte 25-30 cm   Kan op een lichte (of donkere) plek staan     Weinig water

 

Extra verzorgingstips

Zoals hierboven benoemd is de Sansevieria niet de moeilijkste. Deze mooierd, oorspronkelijk afkomstig uit West- Afrika, houdt van licht maar doet het ook goed op een wat donkere plek in huis. Laat het thuis alleen niet te koud worden (onder de 12 graden celcius) je kunt je voorstellen dat deze gezien zijn roots daar niet heel blij van wordt. Houdt hem in het voorjaar en de zomer gelijkmatig vochtig, tijdens het najaar en winter eerder droog. Dit doet hem denken aan de plek van herkomst. Over het algemeen geldt dus liever te weinig water dan teveel water.

Daarnaast heeft de Sansevieria ook nog eens luchtzuiverende kwaliteiten. Pas alleen wel op met kinderen en huisdieren, hij is wel licht giftig.

Deze langzame groeier zal uiteindelijk niet veel groter worden dan 1.5 meter. Verpotten kan je eens om de 2 jaar doen om te zorgen dat er weer genoeg ruimte is om groter te groeien.

Easy peasy toch? Wij denken dat jullie wel eens goeie vrienden kunnen worden.

 

Monstera Adansonii

De gaatjes in deze plant zijn puur natuur. Niet voor niks dat deze plant ook wel de gatenplant wordt genoemd. En hij is ook nog eens goed te verzorgen.

Mede door de gaatjes is het voor dieren leuk om hier mee te spelen, maar let er op dat deze groene held niet eetbaar is.

  Hoogte 25-30 cm    Lichte plek (geen directe zonlicht)     Gemiddeld water

 

Extra verzorgingstips

 

Deze vrolijke plant met gaatjes is afkomstig uit Midden/Zuid-Amerika. Gezien het klimaat daar houdt deze plant dus wel van een zonnestraaltje. Je kan hem dus prima op een plek zetten met veel daglicht, maar kijk uit met direct zonlicht, vooral later op de dag. 

Door zijn tropische afkomst is de Monstera Adansonii gek op plekken met een hoge luchtvochtigheid. Voor het water geven volstaat meestal 1x in de week water geven. Twijfel je toch? Als je jouw vinger een stukje in de aarde steekt moet deze nog vochtig zijn. Is dat niet het geval, dan is een scheutje water wel zo fijn! Probeer wel te voorkomen dat de grond drassig wordt. Helemaal optimaal zou zijn als je hem ook eens per week wat spuitjes op de bladeren geeft met de plantenspuit, dat doet hem denken aan thuis! 

Voor dieren is deze held wel licht giftig, zorg dus dat je hem op een plek neer zet waar je huisdieren niet bij kunnen. Jij blij, zij blij en je plant blij! 

 

Geef een uniek cadeau!

Iedereen wordt blij van verrassingen. De producten van Second Plan(t) zijn origineel om te geven maar nóg leuker om te krijgen: een uniek cadeau met een eigen verhaal. Stel je eigen product samen en voeg een persoonlijke boodschap toe tijdens het bestellen!

Wie ga jij verrassen?