Veel gestelde vragen

Heb je een vraag? Hieronder geven we antwoord voor veel gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet bij? Dan kan je ons contactformulier invullen.

Vragen over je bestelling

Ziet het product er precies zo uit als op de foto?
Houdt er rekening mee dat de producten kunnen afwijken van de foto. Omdat afval, restjes en gerecycled materiaal nooit hetzelfde zijn. Het materiaal is per product categorie altijd hetzelfde maar de kleuren en samenstelling kunnen per product verschillen. Wij hebben wel de producten zo gecategoriseerd dat je toch een keuze kan maken tussen duidelijke kleuren.

Kan ik een plantje bestellen zonder een planter?
Bij Second Plan(t) staan de gerecyclede potjes centraal. Je kan je product compleet maken met de plantjes welke wij aanbieden. Het is helaas niet mogelijk om de plantjes los te bestellen. De planters zijn wel los te bestellen. Bij de productpagina kan je hiervoor kiezen.

Ik vind mijn ontvangen product niet mooi, wat moet ik doen?
Het is nou eenmaal zo dat smaken voor iedereen verschillend zijn. Mocht je het gevoel hebben dat de ontvangen producten niet zijn zoals je ze besteld hebt, ontvangen wij graag een een bericht via het contact formulier op de website of een mail via info@second-plant.nl, dan zullen wij de retouraanmelding voor je in orde maken en je de retourinstructies toesturen.

Is het mogelijk een product (anoniem) bij iemand te laten bezorgen?
Het is mogelijk om Second Plan(t) aan iemand cadeau te doen. Wij verzenden de bestelling anoniem bij het door jou opgegeven afleveradres. Bij het plaatsen van de bestelling heb je de mogelijkheid om een persoonlijke boodschap aan de bestelling toe te voegen. Wil je graag laten weten dat jij de verzender bent van dit originele cadeau? Vergeet dan niet je naam toe te voegen aan de persoonlijke boodschap.

Kan ik mijn bestelling nog wijzigen of annuleren?
Wanneer je een bestelling hebt geplaatst in onze webshop en gegevens wilt aanpassen of wijzigen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons. Houdt er rekening mee dat wij alleen bestelling wijzigingen tot het moment van verzending.

Vragen over de bezorging en het retourneren

Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn bestelling veilig wordt verstuurd?
De planten worden verstuurd in speciale verzenddozen waardoor de planten in goeie conditie bij je geleverd wordt. Voordat de planten verstuurd worden, zullen wij ze uiteraard nog wat liefde en water geven. 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling wordt bezorgd?
Wij verzamelen onze pakketen zodat wij zo duurzaam mogelijk kunnen verzenden. Na aflevering bij het postkantoor zal in de meeste gevallen je bestelling binnen 2 werkdagen bij je bezorgd worden. De bezorging is alleen afhankelijk van de afhandeling door PostNL.

Mijn planter of plant is beschadigd, wat moet ik doen?
Wij doen ons uiterste best om de producten zo veilig mogelijk te verpakken. Mocht het toch gebeuren dat de planter beschadigd bij je is aangekomen willen wij je vragen om contact met ons op te nemen. Dan gaan we zorgen voor een passende oplossing.

Kan ik een product retourneren?
Wat jammer om te lezen dat je nadenkt over het retourneren van je product. Maar smaken verschillen, dus via deze link vind je alles omtrent het retourneren van jouw product. Let op dat je geen planten kan retourneren.

Waar bezorgen jullie en wat zijn de opties?
Wij bezorgen door heel Nederland via Post NL. Afhalen is helaas niet mogelijk.

Hoe lang duurt het voordat mijn producten worden thuisbezorgd?
Om zo duurzaam mogelijk te verzenden verzamelen wij onze pakketten voordat wij naar het postkantoor gaan. Wij streven er naar om 1 tot 2 keer per week de verzamelde pakketten te versturen. Na verzending ontvang je een trackingnummer van ons welke je kan raadplegen voor de verwachtte levering. De aankomst van je pakket is ook afhankelijk van het verzendbedrijf. In de meeste gevallen is het pakket binnen 2 dagen bezorgd. Plaats je een bestelling in het weekend? Dan wordt deze de eerstvolgende werkdag verwerkt en verzonden wanneer alle verzamelde pakketten worden afgeleverd bij het postkantoor. 

Kan ik zelf een bezorg dag kiezen?
Het is helaas niet mogelijk op zelf een bezorg dag te kiezen. Heb je specifieke wensen wat betreft de bezorging dan kan je altijd contact met ons opnemen en kijken wij samen naar de opties.

Vragen over de planten

Hoe zorgen jullie ervoor dat het plantje goed blijft?
Onze planten komen direct bij de kweker vandaan dus bij ontvangst zijn ze super vers! Daarnaast besteden wij veel zorg aan het zo veilig mogelijk verpakken van de planten en geven wij bij elke bestelling tips over de beste plantenverzorging. Beschik je niet meer over deze informatie? Geen probleem! Op onze plantenpagina kun je de verzorgingstips nog een keer raadplegen.

Heb ik garantie op de planten?
Onze planten komen vers van de kweker, toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over de kwaliteit van je nieuwe plant. Mocht hij dus ondanks je groene vingers het zwaar hebben, terwijl je onze verzorgingstips van de website hebt opgevolgd, dan horen wij dat graag van je zodat wij samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Mijn plant voelt zich niet zo lekker, waar kan ik terecht?
Helpen de tips van onze kwekers je niet verder bij het herstel van je plantje? Neem dan contact met ons op en stuur een foto mee van de status van de plant. Maar vergeet niet, gun een plantje ook wat tijd om te wennen aan zijn nieuwe omgeving.

Vragen over de betalingen

Welke betaalmethoden kan ik bij Second Plan(t) gebruiken?
Je kan je bestelling afrekenen met iDeal. Er kan een extra toeslag worden gevraagd voor bepaalde betaalmethoden.

Het geld is mijn rekening maar ik heb geen bevestiging ontvangen van mijn bestelling, wat moet ik doen?
Het kan enkele minuten duren voor de bevestigingsmail in je inbox verschijnt. Hij kan ook terecht komen in je spambox. Wij vragen je dus deze eerst te checken. Heb je inderdaad niks ontvangen? Dan kan je ons een e-mail sturen of het contactformulier invullen.

Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling na retour?
Wij streven er naar om jouw terugbetaling binnen 5 werkdagen terug te storten.

Van jou word ik vrolijk

Geen vragen meer?

Niks weerhoud je dan toch nog om deze leuke planters te bestellen?

Maak snel je keuze!