Waarom zijn planten in huis een fijne toevoeging?

 

Planten zijn niet alleen een mooie toevoeging voor je interieur, ze hebben ook nog eens een gezonde werking voor je huis en ook voor jezelf! Benieuwd? We geven je een aantal redenen waarom jij je huis wilt vullen met planten, uiteraard in combinatie met één van onze kleurrijke planten pot gemaakt van gerecycled afval!

  1. Schone en gezonde leefomgeving

Als eerste zorgen planten voor een schone en gezonde lucht in huis. De schadelijke stoffen in huis kunnen planten omzetten in schone stoffen, zoals kooldioxide die wordt omgezet in zuurstof. Ze zorgen ook nog eens voor een goede luchtvochtigheid. Deze natuurlijke luchtbevochtiger zorgt ervoor dat jij minder vatbaar wordt voor griepvirussen. Hoe fijn is dat in de wintertijd!

  1. Verminderen van stress

De tweede reden om een plant in huis te nemen is: planten verminderen stress. De groene kleur van de plant werkt heel rustgevend op mensen en zorgt voor een lagere bloeddruk. Mensen die zich bevinden in een kamer met veel levende, groene planten zijn vaak meer ontspannen en vrolijker, dan mensen in een plant loze omgeving.

  1. Betere nachtrust

Nog een reden is dat planten zorgen voor een betere nachtrust. We weten inmiddels dat planten een ontspannende werking hebben en dat ze zorgen voor meer zuurstof. Dit helpt mensen om sneller in dromenland te komen. Met een kleine toevoeging in je slaapkamer zorg jij dus al voor een betere omgeving en dus ook voor jezelf!

  1. Sfeervol interieur

Naast deze gezonde redenen om planten te nemen, zijn planten ook een mooie toevoeging aan je interieur. Ze brengen een sfeer met zich mee en lege plekken in huis kun je makkelijk met een plant opvullen. Wat ook een fijn weetje is: planten zijn geluiddempend in je huis. Nog meer rust dus!

Je kunt dus wel stellen dat planten onmisbaar zijn in je interieur. Nu is het alleen nog kijken welke planter en plant het beste in jouw interieur past. Kijk snel bij onze collectie.