Wat doen we?

Yashin met zijn moeder

Onze missie

Bij Second Plan(t) door 2Mothers & Decowraps hebben we een duidelijke missie: we omarmen duurzaamheid en geven kwetsbare moeders kracht. We zijn een samenwerking tussen Decowraps, pioniers in duurzame verpakkingen voor bloemen, en 2Mothers, een stichting die zich inzet voor het versterken van kwetsbare moeders wereldwijd.

Onze producten zijn meer dan alleen potten; ze zijn een symbool van hoop, creativiteit en positieve verandering. Elke pot vertelt een verhaal en draagt bij aan een groter doel.

Krachtige moeders & schitterende kunst

Aanschouw de vaardigheid en toewijding van deze getalenteerde moeders in Bangladesh terwijl ze prachtige met de handgemaakte potten vervaardigen. Elke pot vertelt een verhaal van veerkracht en creativiteit. Hun samenwerking met 2Mothers verandert levens, zorgt voor inkomen en behoudt tradities. Ondersteun hun reis naar een betere toekomst door te kiezen voor Second Plan(t). Samen planten we zaadjes van hoop en groei.

Bobitha Khatun

De Verhalen van Bobitha Khatun en Amena Begum

In het hart van Bangladesh bloeit het Second Plant(t) initiatief door 2Mothers met verhalen van transformatie en empowerment. Laten we eens nader kijken naar de opmerkelijke reizen van twee inspirerende moeders, Bobitha Khatun en Amena Begum, wier levens voor altijd zijn veranderd door hun betrokkenheid bij BanglaMa (2Mothers).

Bobitha Khatun

Maak kennis met Bobitha Akther, een veerkrachtige moeder wiens dochter Lamia Akther het dagcentrum in Ghior bezoekt. Toen de COVID-19-pandemie toesloeg, werd het leven een uitdagende strijd voor Bobitha en haar familie. Echter, te midden van die moeilijke tijden, verscheen een straal van hoop in de vorm van een naaimachine, verstrekt door BanglaMa.

 

Met de naaimachine vond Bobitha een manier om vanuit huis te werken en inkomen te genereren, waardoor haar familie een levenslijn kreeg tijdens moeilijke momenten. Dankbaar voor deze kans investeerde ze in het creëren van een kleine bron van levensonderhoud – ze kocht kippen, ganzen en zelfs een geit. Deze ondernemersgeest stelde haar in staat om in de behoeften van haar familie te voorzien en een betere toekomst voor hen veilig te stellen.

 

De ogen van Bobitha stralen van vreugde wanneer ze spreekt over haar werk met BanglaMa. Ze koestert de kans om met hen samen te blijven werken, wetende dat het een weg is naar een beter leven voor haarzelf en haar dierbaren.

 
 
Amena Begum

Amena Begum

De levensreis van Amena Begum is er een van veerkracht, kracht en vastberadenheid geweest. Op slechts 27-jarige leeftijd is ze moeder van twee zoons, van 13 en 4 jaar oud. Haar kindertijd werd gekenmerkt door tegenspoed; ze verloor haar moeder op de jonge leeftijd van 7 jaar en nam de rol op zich van verzorger voor haar jongere halfbroer toen haar vader hertrouwde.

 

Op 15-jarige leeftijd trouwde Amena en werd al snel moeder. Het leven was uitdagend, maar ze bleef vasthouden aan haar dromen om een betere toekomst voor haar kinderen te creëren. Het keerpunt in het leven van Amena kwam toen ze de kans kreeg om training te ontvangen in het maken van jute-producten bij Corr de Jute.

 

Werken met BanglaMa (2Mothers) is een bron van immense trots voor Amena. Als enige kostwinner in haar familie is haar vakmanschap en toewijding een levenslijn geworden. Amena’s man werkt als dagloner en werkgelegenheid is vaak schaars voor hem.

 

Waar Amena’s hart van oplicht, is de vrijheid om haar jongste zoon mee te nemen naar het werk. Deze regeling stelt haar in staat om voor haar familie te zorgen terwijl ze een zorgzame en attente moeder is.

 

Amena’s dromen voor de toekomst zijn ambitieus en vol hoop. Ze streeft ernaar haar zoons een kwalitatief goede opleiding te geven en de tools te geven die ze nodig hebben om succesvolle individuen te worden. Bovendien droomt ze van het bezitten van een stuk grond en het bouwen van een huis waar haar familie kan gedijen.

 

Momenteel woont Amena in een klein huis in Dhaka, dicht bij het BanglaMa-atelier waar ze dromen in werkelijkheid weeft door haar vakmanschap.

The kracht van Empowerment

De verhalen van Bobitha en Amena belichamen de ware essentie van het initiatief Second Plant(t) door 2Mothers. Door kansen te bieden aan kwetsbare moeders zoals Bobitha en Amena hebben 2Mothers en Decowraps de kracht van empowerment aangetoond.

 

Elke pot die als onderdeel van dit initiatief wordt gekocht, is niet alleen een prachtige toevoeging aan je huis, maar ook een getuigenis van solidariteit en mededogen. Door Second Plant(t) te steunen, draag je bij aan een beweging die hele gemeenschappen omhoog tilt en zo een heldere en rechtvaardigere toekomst voor iedereen creëert.

 

Laten we doorgaan met het zaaien van de zaden van verandering, waarbij we een wereld cultiveren waarin de dromen van elke moeder worden gekoesterd en families gedijen van hoop en mogelijkheden.

 

Together, we grow.

Neem contact met ons op

Heb je vragen, suggesties of wil je meer weten over ons initiatief? We horen graag van je. Aarzel niet om contact met ons op te nemen.