Yashin met zijn moeder

Verhalen van Veerkracht en Hoop van 2Mothers

Bij Second Plan(t) door 2Mothers is onze missie duidelijk: we omarmen duurzaamheid en geven kwetsbare moeders de kracht. Vandaag willen we je voorstellen aan vier ongelooflijke vrouwen wier verhalen onze missie belichamen en de kracht en vastberadenheid van moeders die met tegenspoed worden geconfronteerd, laten zien.

Taslima Begum: De Droom van een Alleenstaande Moeder

Taslima Begum is a single mother with an unbreakable spirit. Her daughter, now 12 years old, is the center of her world. Unfortunately, her husband left her after the birth of their daughter, leaving Taslima to fend for her family’s needs. While she works in a factory to provide for her daughter, her grandmother looks after her. Taslima’s dream is simple but profound: to raise her daughter properly and ensure she receives a primary education. Her biggest dream in life is for her daughter to find happiness with a good partner who can take care of her.

Aysha Begum: Onderwijs koesteren

Het verhaal van Aysha Begum getuigt van onwankelbare vastberadenheid. Met twee kinderen staat ze voor de uitdagingen van een man die verslaafd is aan drugs, waardoor hij niet in staat is om voor het gezin te zorgen. Aysha nam het op zich om in de behoeften van haar familie te voorzien, met de droom om het onderwijs van haar zoon tot voltooiing te zien komen. Ze hoopt dat haar zoon een goede baan zal vinden en een steunpilaar voor hun familie zal worden.

Amena: Van Uitdagingen naar Dromen

De reis van Amena is getekend door veerkracht en het streven naar dromen. Op jonge leeftijd wees geworden, nam ze de rol van verzorger op zich voor haar jongere broer. Op slechts 15-jarige leeftijd trouwde ze en werd moeder. Nu, met twee zoons van 13 en 14 jaar oud, is ze de kostwinner van het gezin, aangezien het werk van haar man als dagloner vaak onregelmatig is. Amena krijgt training in het werken met jute via onze partner, Corr de Jute. Haar droom is om haar zoons op te leiden en hen een betere toekomst te bieden, inclusief het bezitten van land en het bouwen van een groter huis voor haar familie.

Bobitha Akther

Het verhaal van Bobitha Akther getuigt van veerkracht tijdens de uitdagende tijden van de COVID-19-pandemie. Haar dochter, Lamia Akther, bezoekt een speciaal dagcentrum in Ghior, waardoor Bobitha voor 2Mothers kan werken en voor haar gezin kan zorgen. Tijdens de pandemie voorzag 2Mothers haar van een naaimachine, waardoor ze vanuit huis kon werken en inkomen kon genereren. Met dit inkomen kocht ze kippen, ganzen en een geit om haar familie te ondersteunen. Bobitha is dankbaar voor de kans om met 2Mothers te werken en hoopt bij te blijven dragen aan onze missie.

Deze vier opmerkelijke vrouwen herinneren ons eraan dat met vastberadenheid en steun dromen werkelijkheid kunnen worden. Bij Second Plan(t) door 2Mothers zijn we toegewijd aan het versterken van moeders zoals Taslima, Aysha, Amena en Bobitha op hun weg naar een betere toekomst. Hun verhalen inspireren ons om onze missie van duurzaamheid en empowerment voort te zetten en zo een positieve impact te maken, één moeder per keer. Samen kunnen we dromen laten uitkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *